Workshop Verzuimpreventie

Wat kan ik doen om uitval van mijn medewerkers te voorkomen?

 Tips en aanpakken voor leidinggevenden

In een interactieve bijeenkomst maken we je meer bewust hoe jij zelf én je medewerkers in staat zijn verzuim te beïnvloeden. Zeker in het kader van de nieuwe Arbowetgeving van 1 juli 2017, waarbij meer aandacht is voor betere preventie en de verantwoordelijkheid van de werkgever hierbij, geen onbelangrijke zaak.

Vanuit de praktijk weet Buro de Plooi hoe lastig het is om als organisatie effectief om te gaan met verzuim. De aandacht moet aan de juiste zaken worden besteed. En belangrijk is wat je wél en niet kan en mag doen. De belangrijkste verzuimthema’s komen aan de orde:

  • ziekte versus inzetbaarheid;
  • hoe dreigend verzuim bespreekbaar te maken;
  • het gesprek aangaan;
  • wat kan ik als leidinggevende doen om verzuim te voorkomen,
  • wat zijn signalen van dreigende uitval.

Benieuwd naar onze aanpak?

Tijdens deze bijeenkomst gaan we met jouw vragen en casuïstiek aan de slag. Het resultaat is dat je naast inzicht ook handvatten en gereedschap meekrijgt waar je in de dagelijkse praktijk mee verder kunt. En natuurlijk wissel je met de andere deelnemers gedurende de bijeenkomst onderling ervaringen uit.

Aanbod

Wij bieden deze bijeenkomst voor maximaal 10 leidinggevenden aan voor 95 euro per persoon exclusief BTW, op ons kantoor te Apeldoorn. Ook als HR Adviseur die beslist over opleidingen ben je van harte welkom. Naast een hand-out van de presentatie krijg je een aantal checklists mee die voor jou en je medewerkers handig zijn in de praktijk.

Data

Deze bijeenkomst wordt dit najaar twee keer georganiseerd. Beide keren van 15.00 – 18.00 uur zodat je filevrij kunt komen en ook met een gevulde buik weer terug kunt rijden.

Donderdag 7 september

Woensdag 18 oktober

Locatie

Buro De Plooi

Camelot, Gardenierslaan 3

7314 CS Apeldoorn

Tenslotte

Nieuwsgierig geworden? Aanmelden kan via info@miekesteenbergen.nl . Voor meer informatie kun je bellen naar 055-3016596.